Какво трябва да се знае за годежните пръстени

Какво трябва да се знае за годежните пръстени

 


Какво трябва да се знае за годежните пръстени

15 Април 2011
Изборът на годежен пръстен е задача, която затруднява не е един бъдещ жених. Трябва да осъзнаете, че годежният пръстен е вашият шанс да покажете индивидуалност, стил и най-важното - че сте забелязали и сте се съобразили с вкуса на вашата половинка. Ако първо сте направили предложението за брак, а след това сте изправен пред избора на пръстен, то можете да бъдете придружен от бъдещия му приносител и процесът по взимане на решение ще бъде изцяло в негови ръце. Но ако искате да спазите добрите стари традиции, ето някои неща които трябва да знаете за годежните пръстени.

В миналото за вашите бащи и дядовци е било лесно да изберат от какъв ценен метал да бъде пръстена - преди края на 80-те е било трудно да се открие пръстен, направен от нещо друго освен 10 или 14-каратово жълто злато. Сега по магазините има богат избор от жълто и бяло злато /сплав от никел и паладий/, платина и т.н. Затова трябва да помислите добре кой от всичките метали вашата годеница би избрала сама за себе си. Не е задължително да наздъртате в кутийката й с бижута - бъдете внимателни за това, което тя всъщност носи. В кутията може да има доста бижута, които са подаръци и които тя не харесва. Обърнете внимание също и дали цветовете на камъните, които ще инкрустирате върху метала, ще му подхождат.

Най-важният избор е този на диаманта! Ако годеницата ви често да повтаря, че не харесва диаманти, не я слушайте дори и сама искрено да вярва на думите си. Когато й поднесете годежен пръстен с диамант отгоре, мнението й бързо ще се промени.

Образът, който изниква в съзнанието, когато се заговори за диаманти, е, на перфектния безцветен камък. Всъщност обаче в реалността много малка част от диамантите са безцветни и ако не сте открили, че Бил Гейт е вашият изгубен от години баща, вероятно няма да можете да си позволите подобен камък. Диаманти има в почти всеки цвят на дъгата, като някои са много по-достижими от други. Тук вече ще трябва да се допитате до добрия бижутер, който да съчетае финансовите възможности с изискванията ви.

Ако истинските диаманти не са по джоба ви, то трябва да знаете, че ръчноизработените синтетични диаманти вече надминават естествените и по твърдост, и по бляскавост, заради напредъка на техниката. Над тези камъни обаче все още виси стигмата, че не са "истински". Ако поискате да "минете номера", купувайки подобен диамант без да споделите истината с бъдещата ви съпруга, то една бърза консултация от нейна страна при специалист веднага ще разкрие измамата. А тази лъжа вече няма да ви се размине само с цветя. Но ако сте сред щастливците, до които стои жена, оценяваща красотата повече от стойността, то синтетичните камъни са това, което търсите.

И накрая - ако наистина искате да я изненадате, не й придлагайте да отидете да поразгледате няколко пръстена в свободното ви време.
Автор: Чичинига - Bijuta.net

Коментари: